KiND-DO


Wat leert u op de cursus?


De KiND-DO methode en het onderliggende model KiND.
En daarmee kunt u eindelijk mega effectief en efficiŽnt Ö.. vergaderen op het werk en thuis etc. op een super eenvoudige manier, waardoor u uw hoofd beter bij de inhoud kan houden.

Wat houd de methode in?


De methode is te vergelijken met kunnen lezen en schrijven. Het alfabet is in ons leven zo vanzelfsprekend geworden dat we ons het unieke er niet meer van zien. Toch zetten we deze vaardigheden overal in. Het is steeds hetzelfde methode met 26 letters.
Bij een tekenleraar leer ik een bepaalde tekentechniek. Ik beheers de techniek al vrij snel voldoende om een boot te kunnen tekenen. Maar als ik de wind wil tekenen loop ik vast.
Met de methode 'alfabet' los ik dit anders op:

ik teken vier letters: b o o t
En de wind?: eenvoudig: w i n d

En iedereen begrijpt dit. Je moet wel eerst het alfabet leren.
Rekenen is ook zo een vaardigheid die je moest leren. En als je die vaardigheid eenmaal beheerst zet die overal je gedachteloos in. En dit heeft ons eindeloos ver gebracht.

De inzetbaarheid is onbeperkt.


Zoals we zagen leveren technieken als tekenen snel resultaat, maar zijn beperkt inzetbaar. Alhoewel het alfabet, rekenen en KiND-DO eenvoudig zijn, zijn het abstracte vaardigheden. Deze vergen in het begin meer inspanning om te leren dan bijvoorbeeld tekenen of gesprekstechnieken.
De inzetbaarheid is echter onbeperkt. En het resultaat is ongelimiteerd. Met dit model en methode kom je, evenals rekenen en lezen, voorbij bestaande grenzen.

De KiND methode omvat steeds dezelfde 3 stappen.


Je leert een vaardigheid. De vaardigheid bestaat uit 3 stappen.

1. Realiseren dat tussen de werkelijkheid en wat je ervan ervaart 3 verschillende verwerkingsprocessen zit. Een auto is geen DAFje: alleen vooruit en achteruit, er zijn meerdere versnellingen!
2. Van verwerkingsproces veranderen. De versnelling bepaalt of een auto vloeiend of bokkend de bocht doorgaat: leren schakelen dus.
3. Zes verschillende specifieke bewerkingen, KiND-DO's uit je hoofd leren.

En de toepassing leer je door oefening.

Als men dit concept geleerd heeft wordt het mogelijk op een eigen manier beter met allerlei situaties of (chronische) ziektes om te gaan met minder energieverlies of zelfs energiewinst. Zowel cliŽnten als patiŽnten maken hier inmiddels dankbaar gebruik van maken.

Lees verder op http://www.Kindmethode.nl