Klachten & Privacy reglement

Met de invoering van de nieuwe privacy wetgeving ( AVG ) is ook ons reglement aangepast, hier Privacyreglement van Apotheek Huisarts Nagele vind u ons reglement.

Heeft u een klacht? Blijf er niet mee zitten.

Al sinds het ontstaan van Nagele in 1955 is deze praktijk verantwoordelijk voor de lokale huisartszorg en apotheekzorg. De geneeskunst is een roeping en vormt de primaire drijfveer van alle activiteiten. Leidend daarbij dit zijn twee kernwaardes:

De eed van Hippocrates.
De KiND-dimensies. Dit zijn acht fundamentele dimensies die aan de basis liggen van elke handeling. Zijn alle dimensies in een handeling dan is deze senang, goed en vormt zo ĎDat Is Wat Ik Wens (DiWiW)í.

We gaan voor onze patiŽnten. Daar draait het per slot van rekening om. Betrokken en zorgvuldige zorg met een menselijke maat en zonder pretenties. De zorg die we leveren is wel ŠŠntoonbaar goede zorg van niveau. We voldoen, transparant meetbaar, aan de strengste eisen: we zijn DEKRA gecertificeerd.

Het is niet alleen geneeskundige zorg sec: ook de zorg eromheen. De kern is niet alleen ďje wordt beter of nietĒ, ook als je, als patiŽnt, niet beter wordt blijf je ons een zorg.
Daarbij geldt wel: PatiŽnten zijn patiŽnten, geen cliŽnten: de kennis en kunde van de huisarts wordt ingezet ten vůůrdele van de patiŽnt. Dat betekent ůůk dat de arts wel eens dingen (moet) zegt of doet die de patiŽnt niet leuk vindt of begrijpt. Dat zou je bij een cliŽnt nooit doen.

Als u opmerkingen of klachten heeft over uw verblijf of de behandeling in onze praktijk, aarzel dan niet deze te uiten. Een klacht kan voor ons een signaal zijn dat zaken anders aangepakt moeten worden.

Van uw ervaringen kunnen wij veel leren en misschien ook wel omgekeerd.

Het is altijd het beste om een klacht meteen te bespreken met degene die u verantwoordelijk acht. Een open gesprek ruimt vaak problemen uit de weg.

Via de knop "Contact en Adres gegevens" kunt u direct aan de huisarts aangeven wat er aan de hand is, uiteraard is dit een prive aangelegenheid tussen u en de huisarts. Waar nodig/hulpzaam zal in overleg met u deze informatie met anderen worden gedeeld, maar niet zonder dat u hiermee akkoord gaat.

Verwacht het onmogelijke, maar de dokter kan niet toveren.
We blijven mensen-mensen en dat willen we ook zo houden. We zijn volmaakt in onze onvolmaaktheid.
En samen worden we beter. Stop war, make love. En zeg het!

Zijn er desondanks redenen waarom u dit liever niet doet, dan kunt u contact op nemen met de Klachtencommissie Huisartsenzorg Noord Nederland.

Stichting Klachten & Geschillen Eerstelijnszorg
Postadres Postbus 8018
5601 KA Eindhoven

Telefoon : 088 0229 100 ( Ma t/m Do 09.00u-17.00u )
Email : info@skge.nl

Direct naar de website : Stichting Klachten & Geschillen Eerstelijnszorg